Gebruiksaanwijzing Inlays

Uw zolen (inlays) zijn gemaakt om u te helpen bij uw voet-en/of voetgerelateerde klachten. De inlays zijn speciaal naar de eisen van uw voeten gemaakt, de inlays kunnen dus niet door anderen gedragen worden.

De eerste 3 weken ervaart u uw inlays misschien nog niet als comfortabel tijdens het gebruik. Het gebruikte materiaal is vaak hard, om de gewrichtjes zoveel mogelijk in de juiste positie te krijgen. Uw voet is daar (nog) niet aan gewend. U mag uw zolen de hele dag dragen, maar als het wennen wat lastig is, kunt u dit ook rustig opbouwen.

Na 3 maanden is het aan te raden om een vervolgafspraak te maken. Na een uitgebreid vervolg onderzoek wordt bepaald of de zolen moeten worden aangepast of dat u verder kunt lopen op de bestaande correctie.
Daarna is een jaarlijkse controle aan te bevelen, bij kinderen tot 14 jaar een halfjaarlijkse controle.

Wij adviseren de zolen eens per jaar te vervangen bij dagelijks gebruik, de gebruikte steun materialen lopen op den duur plat en verliezen daarmee een deel van hun werking.

U kunt de zolen schoonhouden door ze regelmatig af te nemen met een vochtige doek en de lederen bovenkant zo nu en dan te poetsen met leervet of kleurloze schoenpoets.

Soms piepen en kraken de zolen in de schoenen. Strooi dan een beetje talkpoeder onder de zolen!